Sus' sysler, knipling og strik

Monday, August 20, 2007

Skøre hunde

Den hund jeg har haft fra hvalp, Malte, elsker at se fjernsyn når der er fjernsyn for dyr, hundeudsendelser topper sikkert, derefter kommer sådan nogen som Bag kulisserne i Zoo og lign.I dag er det Danmarks sødeste hund han sidder og vælger.

Vi har prøvet at fjerne lyden, men han sidder der alligevel troligt og følger med. Der skal virkelig se noget meget spændende i huset for at han løsriver sig.

Viktor, den gamle hund, tager derimod mere afslappet på underholdningen og er meget mere til en slapper.

Wednesday, August 08, 2007

Ferieblusen færdig,

Nu blev Ferieblusen færdig for anden gang, og jeg er meget glad for jeg startede forfra, jeg er fint tilfreds og er sikker på den bliver meget brugt, jeg kunne også let finde på at bruge modellen igen i andre farver og kvaliteter, der er mange muligheder efter det grundmønster.Både opskrift og garn er fra Karen Noe, den vejer 270g


Månedens KAL er også på vej, jeg er kommet sent i gang, men har til gengæld slået juni og august sammen, en kortærmet trøje strikket i Merino fra Uldgården, det suber lækre der løber 1500m, jeg prøvede mig først frem i enkelttråd, men det blev for lidt hold i, så nu strikker jeg med 2 tråde efter et mønster fra STRIK, udgivet af Brugsen

Sunday, August 05, 2007

Fåredag på hjemstavnsgården

I går var der Fåredag på Hjemstavnsgården ved Gummerup, det er De fynske Fåreavlere der afholder den, altid 1. lørdag i august. Jeg var der med Vestfyns Uldkreds, vi stod for Uldteltet, og skulle vise uldens vej fra fåret til det færdige produkt.En viste,hvordan hun sorterede en ham, derefter var nogle der kartede, både på maskine og i hånden, en brugte flicker og en kamme, dernæst var vi mange der spandt, både på rok og håndten, en farvede med planter, der blev filtet med nåle og sæbe, vævet på båndvæv, rammevæv og skaftevæv, og endelig blev der strikket på knagerække og på pinde.Vejret var jo pragtfuldt, lidt varmt om eftermiddagen, og vi fik røde skuldre, der var rigtig mange mennesker, og alligevel plads til at snakke og forklare til mange, og interessen fra publikum til selv at prøve var fin.Frokosten bød selvfølgelig på grillstegt lam med salat, uhm, desserten blev fåreisvaffel, især den kugle med hylleblomst var pragtfuld, virkelig en smagsoplevelse.Fåredagen bød i øvrigt på masser af får, et par lamaer, klipning af får, hyrdehunde, meget lammemad, og mange forhandlere, der sælger uldprodukter, flere andre foreninger var også reprensenteret, blandt andet Fyns Vævekreds, som det altid er hyggeligt at være sammen med, mange medlemmer er gengangere.

Det var simpelthen en rigtig dejlig dag, med hygge, snak og møde med rigtig mange mennesker jeg har kendt gennem mange år. Dagen blev tillige tilbragt med Connie, det går den jo heller ikke ringere.